Skocz do zawartości

G12 awaria zawieszenia pneumatycznego / sterownika VDP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

w moim G12 od jakiegoś czasu (3-4 mcy) pojawia się błąd:

- 482979 Sterownik VDP : Napełnienie akumulatora ciśnienia nielogiczne ( błąd stały)

- 482953 Sterownik VDP : Zawór elektromagnetyczny akumulatora ciśnienia - przekroczony

- 482963 Sterownik VDP : Przekaźnik sprężarki - przekroczony maksymalny czas włączenia

Dodatkowo w zeszłym tygodniu zaczęły puszczać amortyzatory przód lewy i tył lewy. Zakupiłem i wymieniłem wszystkie cztery żeby nie było różnicy w zużyciu. Zrobiliśmy adaptację zawieszenia. Auto po naprawie stoi prosto i ładnie wybiera nierówności. Niestety błąd dalej pojawia się średnio co drugi dzień i utrzymuję aż do zgaszenia auta. Wydaje się że może kompresor już jest na wyczerpaniu? Widziałem też temat o wadliwm oprogramowaniu sterowników VDP z początku produkcji. Moja 7 jest z 02.2016 więc może coś jest na rzeczy. Odczytałem w ISTA że sterownik VDP ma oprogramowanie z 05.2018r.

Będę wdzięczny za pomoc.

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć. Wyskoczyły mi dzisiaj dokładnie takie same błędy. Czy udało Ci się ustalić co u Ciebie było nie tak i mógłbyś się podzielić rozwiązaniem?