Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od początku bo nie znalazłem konkretnych informacji mam BMW E60 z 2005r przedlift mam radio bez nawigacji z małym wyświetlaczem bez auxa.

I do rzeczy czy mogę założyć androida z większym wyświetlaczem bez jakiś mega przeróbek instalacji głównie chodzi mi o muzykę z usb i jakąś prostą nawigację na androida. No i oczywiście żeby działały wszystkie funkcje z idrive.

Proszę o pomoc i konkretne informację mile widziane linki do ew Stacji. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Pewnie że tak. Podłączasz coś takiego:

1 420,64 zł 26%OFF | 8G Ram + 128G Rom Android samochodowy odtwarzacz multimedialny dla BMW serii 5 E60 E61 E63 E64 E90 E91 E92 CCC CIC iDrive Radio GPS samochód grać

https://a.aliexpress.com/_v5Qg9u.

Koszt od ok. 1200 do 2500zl w zależności skąd wysyłka i czy ma już wbudowanego CarPlay/AndroidAuto.

Działa jako niezależna jednostka i przełączasz się pomiędzy idrivem a adnroidem.

Jeżeli nie masz auxa to musisz dołożyć i zakodować. Nie jest to skomplikowane. Dodatkowo jeżeli nie masz zestawu głośnomówiącego to podpięcie mikrofonu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Hej ja mam taką navi założoną do CCC i niestety mam problem z AUX którego nie mam a chciałem dokodować ale niestety coś nie wychodzi. W ogóle niema tej drugiej kostki gdzie powinno podpiąć się nowy kabel aux radio ma złącze ale kostki nie było i teraz nie wiem czy w ogóle da sie coś z tym zrobić...