Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

tak jak w temacie od jakiegoś tygodnia przestał otwierać się w mojej e81 bagażnik, z kluczyka sie otwiera natomiast (znaczkiem klamka bmw) juz nie... rozebrałem przesmarowałem smarem sylikonowym ale niestety nie pomoglo. Dodam ze wiazka łączaca klape z nadwoziem jest całą. Miał ktoś podobny problem czy wymamiana znaczka komuś pomogła?

Opublikowano

Powiedziałbym, że pęknięty element klamki takie "ramię" które naciska przycisk otwierający zamek, ale skoro rozbierałeś i smarowałeś to powinieneś to zobaczyć, zerknij tam jeszcze raz, zablokuj zamek wkrętakiem/kluczem czy czymś i otwieraj klamką i patrz czy ramię dotyka do styku, jeśli nie sprawa jasna, jeśli tak i się nie otwiera to albo styk albo kable. Ale obstawiał bym jednak to ramię

Jak ten dynks nie pracuje razem z klamką lub ledwie co to pęknięte na tulejce i lipa i nie wciska przycisku.

IMG-20220628-204329.jpg

Opublikowano
To wypnij wtyczkę i włóż zworkę jak się otworzy to przełącznik, jeśli nie to kable chyba, że jakiś bezpiecznik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma bezpuecznika od tego

Dwa kabelki sa. Brązowy - masa oraz szaro- żółty - sygnał. Oczwiście może to sie różnic w zależnosci od rocznika.