Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni mam problem z Android Auto w który nie zawsze działa automatyczne przełączanie trybów nocnego i dziennego. Kiedyś wszystko działało bez problemu a teraz mam tak, że w większości przypadków włącza się tryb nocny. (niezależnie od pory dni i tego czy mam włączone światła)

Czy ktoś z was też tak ma?

Nie wiem czy to wina aktualizacji AA czy coś w samochodzie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a czy ktoś może mi pomóc z innym problemem dotyczącym AA?

mam od tygodnia wreszcie oprogramowanie 03.2022 gdzie w końcu jest AA.

niestety co dziwne, bardzo często Mapy Google nie są widoczne i muszę się zatrzymać, wyłączyć WiFi, wyłączyć samochód i ponownie włączyć.

wtedy najczęściej mapy google pojawiają się w menu AA i można je uruchomić.

ale nawet jak są to znowu często się ..... wieszają i jest czarny ekran i nic nie można zrobić, znowu trzeba zrestartować połączenie WiFi i samochód.

czy też macie takie problemy, albo ktoś je rozwiązał ?

moja X5 jest z marca 2022, mapy google mam najnowsze bo je odinstalowałem i ponownie zainstalowałem, tak samo jak sam AA.

telefon Samsung Galaxy S10 z Androidem 12

Opublikowano

Tylko starsza wersja z AA apk np. z mirrorlinku rozwiązuje problem.

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-7-7-6221-release/

dzięki, sprawdziłem i faktycznie w tej wersji ten problem przynajmniej na razie nie występuje.

a przy okazji, w jaki sposób uruchamiacie Yanosika na AA, czy jedynym rozwiązaniem, aby działał w tle jest wpierw go uruchomić, a dopiero później mapy google, czy jest jakiś inny sposób?

chciałem to sobie zautomatyzować i ustawić, aby Yanosik łączył się automatycznie po połączeniu z zestawem głośnomówiącym w BMW, ale nie wiem czemu pomimo, że zaznaczę w ustawieniach Yanosika łączenie z BMW automatycznie, to za każdym razem Yanosik sam odznacza ten zestaw głośnomówiący i go nie zapamiętuje :(