Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich . Mam taki mały problem mruga mi kontrolka poduszki na desce , ale tylko wtedy jak ktoś siedzi na fotelu pasazera. I doszedłem do wniosku, że w fotelu jest jakis czujnik. I co z nim zrobić ? Ma ktoś jakis pomysł ? Jak sie do tego dobrac ? Może jak ten czujnik oszukac ? - oczywiście żeby poducha działała...
dav 4 u
Opublikowano
byłem skasowali i znów to samo- jest uszkodzona , w miedzy czasie dowiedziałem się ,że jest to MATA - czujnik obecności pasażera sygnalizująca czy przy kolizji poducha ma wystrzelic czy też nie ... słyszałem też , że można to obejść tak ,że jest aktywna cały czas oczywiście .Miał ktoś z tym do czynienia ? wie jak to zrobić ? raczej chciałbym uniknąć prócia fotela żeby sie do tego dobrać ... :modlitwa:
dav 4 u
Opublikowano

Stary

współczuję Ci , ale chyba nic innego Ci nie pozostaje jak pojechać jeszcze do innego fachowca i jeżeli okaże się taka sama diagnoza, to niestety będzie trzeba rozebrać fotel :duh:

Opublikowano

Ja także chętnie dowiem się, czy istnieje jakieś sensowne obejscie tego czujnika.

Poza tym mam pytanie po czym poznać, czy fotele są podgrzewane czy zestaw kabelków pod siedzeniem, jest to podłączenie do tej maty???

Wyłączników zadnych dodatkowo nie ma:( chyba, ze ogrzewanie foteli to ten sam wlacznik, co ogrzewanie szyb??????????

prosze o rozwianie wątpliwości [/url]

Opublikowano

no powiedz jak wiesz!?

po czym poznać, czy pod fotelem są po prostru kabelki do tej "maty" czy to jest podgrzewanie foteli!

i czy ogrzewanie tylniej szyby to ten sam przycisk co podgrzewanie foteli?? :lol:

Opublikowano
troche odbiegasz od tematu ... ale dobra do podgrzewanych foteli są osobne włączniki - pokrętła regulacyjne mocy grzania i powinny być koło zapalniczki, a co do przewodów pod fotelem to jeśli byłyby one od takiej maty to paliłaby ci się cały czas kontrolka od poduchy ... więc bedzie to oryginalna wiązka do grzanych foteli montowana standardowo i to tyle .
dav 4 u