Skocz do zawartości

Opony – co wszyscy polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, muszę wymienić opony w mojej serii 4, te OEM to run flat pirelli cinturato p7. Podobały mi się te, ale podczas zakupów widzę tańsze opcje, które mogą się sprawdzić. Jakie opony macie w swoich samochodach? Nie jestem pewien, czy powinienem trzymać się tych OEM, czy może są inne marki, które są równie dobre i mają lepszą cenę. Daj znać, co myślisz, wszelka pomoc jest doceniana!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja podchodzę do tematu w ten sposób. Po pierwsze opony z homologacją BMW, czyli tzw. z gwiazdką, koniecznie przy ogumieniu mieszanym i xdrive.

Jeżeli chodzi o producenta to każdy ma swoje preferencje, Michelin, Pirelli, Goodyear, itp. Ja zwracam uwagę, aby opony miały rant ochronny na felgę, widziałem Bridgestone Alenza przy nowej X5 z homologacją i runflat bez rantu i średnio to wyglądało, takie balony.

Mam bardzo dobre doświadczenia z Hankook Ventus S1 Evo2 K117B Runflat *. Ciche, komfortowe, chociaż mają mniejszy rant niż moje poprzednie Pirelli Pzero PZ3 runflat *.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jestem przekonany, że opony mają ochronę felgi; jednak kiedy porównuję Bridgestone Alenza z nowym X5 z aprobatą i runflat bez felg, wydaje się, że ma mniej więcej ten sam rozmiar co balon, ale ma przeciętny wygląd.