Skocz do zawartości

Programowanie kluczyka raz jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy kupnie mojej bety dostalem tylko jeden kluczyk. Zamowilem wiec w ASO drugi. Przy odbiorze kluczyka serwisant mial mi go zaprogramować. Pojechalem wiec, kluczyk juz byl, serwisant zabiera sie do programowania. Samochod odpalil z nowego kluczyka bez problemu, ale zdalne zamykanie i otwieranie nie dzialalo. Zaczal cos tam grzebac, ale stwierdzil ze nie da rady i bez podlaczenia kompa nie da rady. Jako ze nie mialem czasu aby czekac, powiedzialem ze przyjade w innym terminie. Zeszlo tak pol roku az natknalem sie na post naszego kolegi piotresa http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=35245 i za jego radą przeprowadzilem cala operacje. Za drugim razem udalo mi sie zaprogramowac kluczyk.

Caly szczesliwy ze swojej wspanialomyslnosci, ze udalo mi sie zaoszczedzic 160 zeta za kompa w ASO schowalem nowy kluczyk i ze starym wybralem sie w miasto. Parkuje, wysiadam i chce zalaczyc centrala z kluczyka a tu ni ch...ja, pilot nie dziala. Wsiadam do samochodu i przeprowadzam ta sama operacje tylko ze ze starym kluczykiem. I znowu za drugim razem udaje mi sie zaprogramowac go. Jednak jadac po jakims czasie zauwazam ze nie dziala mi ryglowanie drzwi po przekroczeniu 20 km/h. Po powrocie do domu sprawdzam dzialanie nowego kluczyka i co? Oczywiscie nie dziala.

I teraz dwa pytania.

1. Czy to normalne ze przy programowaniu kluczyka eliminuje sie dzialanie poprzedniego?

2. W jaki sposob mozna ustawic ponownie opcje automatycznego ryglowania sie drzwi po przekroczeniu predkosci 20 km/h.

Wszystkich ktorzy wiedza cokolwiek

na ten temat prosze o rade :modlitwa:

Opublikowano

to leci tak ,ze jak programujesz klucz to trzeba z drugim zrobić tak samo w ciągu 30 sek bo inaczej poprzedni nie będzie działał

a blokade dzwi po ruszeniu to trzeba w OBC zaprogramować, albo komputrem, z tym ,ze ja mam swój i zniczym nie mam problemu bo wiadomo robie sobie z autem co mi sie podoba

BMW sie nie psuje
Opublikowano

Chlopaki, udalo sie!!!!!!!!!!!

Po zaprogramowaniu pierwszego kluczyka, z drugim trzeba powtorzyc tylko czynnosc 3 i 4, czyli bez wkladania juz do stacyjki przytrzymac przycisk otwierania i trzykrotnie nacisnac przycisk zamykania i to wszystko w czasie ponizej 30 sek.

Instrukcja lezala na wyciagniecie reki wystarczylo tylko uwaznie przeczytac.

A swoją drogą to ciekawe czy w ASO chcieli mnie naciagnac na kase czy nie wiedzieli rzeczy , ktora powinni wiedziec , skoro jak byk lezy w instrukcji.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja z koleji bylem w ASO w POZNANIU wymienic baterie w kluczyku (nie pytajcie dlaczego sam tego nie zrobilem - bylem zdesperowany).

Oczywiscie wymienili ale rozprogramowali polita - po paru probach zaprogramowania stwierdzili ze moja BMKa (E36 -316i ROCZNIK 1995) jest nietypowa i trzeba z nia na kompa. Po takiej propozycji stwierdzilem ze dziekuje i jade dalej.

Uwazajcie na magikow.