Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jestem świeżym posiadaczem E87 z 2007 polift z manualna klimą. Chciałbym założyć jakieś fajne radio 2DIN Pioneer Sony itp., chińszczyzny nie znoszę!

Czy ktoś z kolegów przerabiał temat? Zamówiłem już na aliexpress taką ramkę:

137,29 zł 20% Off | 2Din Car DVD Frame Audio Fitting Adaptor Dash Trim Kits Facia Panel 9" For BMW 1 Series E88 E82 E81 E87 2004-2011 Radio Player

https://a.aliexpress.com/_mKxPHEA

ale jak patrzę w internety to raczej wszyscy mają te radia 2DIN pod panelem od klimy. Widziałem też że wycinają część plastiku żeby radio można było włożyć na dole pod panelem klimy.

I teraz pytanie:

Czy takie radio 2DIN zmieści się na długość jeśli chciałbym go zamontować powyżej panelu klimy, tak jak przewidziane jest w tej ramce z aliexpress? Czy coś trzeba będzie wycinać?

Dodam jeszcze że z przełączników które są oryginalnie montowane pod klima zrezygnuje całkiem, bo mam tylko 1 przełącznik auto-stop którego i tak nie używam bo funkcje mam wyłączoną.