Skocz do zawartości

[320i] Stuki w zawieszeniu? Maglownica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część posiadam BMW E46 320Ci M52B20 od kilku dni z przodu dochodzi do stuków podczas jazdy czasem na małych dziurach czasem na większych nagrałem filmik może jest ktoś w stanie coś poradzić? Ostatnio był wymieniany w tym kole wahacz więc to nie od ponieważ 3 miesiące jeździ na nim i stuki pojawiły się parę dni temu.

Byłem na stacji kontroli pojazdów i nie stwierdzili nic niepokojącego dlatego mam pytanie czy może to stukać maglownica? A może jest to jednak drążek stabilizatora czy też górna poduszka mocowania amortyzatora? Niestety tych dwóch rzeczy Pan na stacji nie był w stanie wyeliminować.

https://youtube.com/shorts/YyIQpENL6zA?feature=share - link do filmiku.

Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano
Podnieś samochód na lewarku, złap za koło i poruszaj nim w prawo i w lewo, tak jakbys chciał skręcić kołem, tylko rób to dość szybko. Jeśli to będzie maglownica to od razu usłyszysz ze to w maglu. Dla pewnosci weź kogoś do pomocy, niech rusza kołem a ty schyl się pod samochód i będzie widać ze to w maglu coś się porusza