Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej grupo. Nie znalazłam wątku.

Od pół roku mam mega stukanie podczas odpuszczania sprzęgła na niskich obrotach.

Nie widzę żeby to miało związek czy jest rozgrzany czy nie. Stuka przy każdym biegu.

Byłam u kilku mechaników i różne diagnozy lub w ogóle.

Najpewniejsze do tej pory wydawał mi się dwumas ale właściwie nie ma szarpania, jeździ płynnie i nie ma problemu z biegami.

Inna diagnoza szklanki ale hałasu nie ma na wyższych obrotach lub na biegu jałowym.

W ASO BMW wymienili miesiąc temu rozrząd ale moim zdaniem zobaczyli blondi i naciągnęli bo nic nie wskazywało na to. Silnik był zawsze cichy, pracował rowno, auto jest zrywne, zużycie paliwa ma równe i nie było żadnych kontrolek. Zgodziłam się bo auto ma 240tys przebiegu i wydawało się że łańcuch nie był zmieniany a nie miałam z kim skonsultować.

Zaznaczam że auto w zeszłym roku miało problem z olejem. Miał mega wyciek i 3 fachowców robiło i nadal były wycieki. W sumie dodałam w ciągu 8 miesięcy 10l oleju więc sam się wymieniał więc może być coś z silnikiem.

Plis może ktoś z was coś wie bo mi wciskają już różne kity.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może nie mieć to związku, ale ja niedawno zmieniałem pierścienie od ABS. Musiałem zdemontować półosie od dyfra.

Na początku nic nie było słychać ale po jakimś czasie zaczęło właśnie stukać przy puszczaniu sprzęgła, szczególnie na niższych biegach gdy auto wolniej się toczyło.

Pomyślałem, że w sumie nie mogło się to wziąć znikąd, wiec zajrzałem tam gdzie grzebałem ostatnio.

Dokręciłem śruby przy dyfrze i nastała cisza.