Skocz do zawartości

e30 nie odpala od czasu do czasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam e30 325i '89

i od jakiegos czasu pojawily sie problemy z rozrusznikiem.

Raz na jakis czas (raz na 20?) nie da sie autka odpalic z kluczyka...

Jak probuje to slychac tylko jak jakis przekaznik robi cyk, lampki lekko przygasaja i nic sie nie dzieje, nie kreci. Co ciekawe po odczekaniu kilku godzin wszystko wraca do normy i autko piknie odpala.

Szczoty wymienione, co teraz mam obejrzec?

Pamietam ze przed wymiana szczotek autko krecilo dopiero po ktorejstam probie (nigdy za pierwszym razem) ale wydaje mi sie ze zawsze w koncu odpalalo. Nie wiem, moze to zbieg okolicznosci i cos innego sie spsulo w krotkim czasie od wymiany szczot.

Problem jest o tyle niefajny ze ciezko mi doprowadzic specjalnie do sytuacji kiedy nie odpala, a grzebanie w srodku miasta na parkingu tez jakos nie wydaje mi sie zbyt wygodne ;)

Przeszukiwalem archiwum ale nie spotkalem sie z czyms takim jak u mnie - ze po odczekaniu jakiegos czasu problem mija.

Opublikowano
witam, a na krótko pali przez spięcie " + " na rozruszniku z przewodem od stacyjki, moze jest przyczyna w wytartych stykach w stacyice lub w automacie na rozruszniku