Skocz do zawartości

2.0d 150km chwilowo/czasami chodzi na 3 gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, 2.0d 150km

Na kompie wywala błąd od świec żarowych na 3 i 4

Dodatkowo błąd 4212 i 4203 to wszystko od świec niby

Odpala przy -5 na strzał ale chodzi jak traktor, po minucie normalnie, później znów na chwilkę jak traktor, w czasie jazdy to samo, nie ważne czy zimny czy ciepły.

Gdy wpadnie w "szal" chodzenia na 3 gary dzieje się to tylko na wolnych obrotach, pukne w pedał gazu i normalnie już, puszczę pedał gazu znow 3 gary itd...

Zwaliłem kolektor... świece żarowe w pełni sprawne, zaślepiłem klapy Ori zestawem, EGR zaślepiony, nowe wszystkie filtry, nowy separator oleju.

Nic nie pomogło.

Jak odpalę BMW po nocnym postoju chodzi na początku na 3 gary a gdy pukne w pedał gazu chodzi już normalnie, później podczas jazdy, zatrzymywania się itd dzieje się to sporadycznie zadki, na odcinku 34km 3 razy na kilkanaście sekund.

Podpowiecie coś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mialem uwalony wtrysk przez mechanika, ktory szarpal go, żeby wyciagnąć. Za chiny nie chcial wyjść, no i po tej akcji mialem tak jak opisujesz. W momencie gdy gar sie wyłaczał, korekty na nim kosmiczne. Po wymianie wszystko ok. Tylko ja wiedzialem co kto zepsuł.

Jak masz błąd świec i świece sprawne to sterownik do naprawy lub nowy kup.