Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem nowym właścicielem 335d 2007. Auto trochę kopci na biało i jest odczuwalny zapach spalin w kabinie, no i spalanie po mieści jest 19L. Na kompie nie pokazuje błędów. Silnik normalnie pracuje, tem. oleju też normalna, wiec uszczelka myślę, ze odpada. Kolektor bezklapkowy. EGR czy szukac gdzies idziej ?
Opublikowano
Po pierwsze spalanie tak wysokie to trzeba sprawdzić termostaty, korekcję wtryskiwaczy, czy ubywa płynu chłodniczego, smród spalin w kabinie to może być nieszczelność na połączeniach rurki chłodniczki spalin z EGR, nieszczelności na kolektorze wydechowym, uszkodzony łącznik elastyczny, jest wiele miejsc gdzie może zrobić się nieszczelność ale spalanie w mieście 19 litrów to masakra należy to jak najszybciej zdiagnozować i biały dym z wydechu też trzeba wyeliminować, napisz skąd jesteś może mieszkasz niedaleko będę mógł pomóc.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D