Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem z moim E91 n47. Auto kupiłem w zeszłym roku i miało czystą końcówkę wydechu i specyficzny zapach spalin jak to ma miejsce w autach z dpf. Po pewnym czasie usunąłem klapki w kolektorze i wydaje mi się że od tego czasu kopci rurę. Po sprawdzeniu bimmer tool wyskakują dziwne rzeczy mi. Temperatura spalin -50, popiół 0, sadza 1.5g, liczba udanych regeneracji -1, dystans do wymiany dpf 250000, ciśnienie wsteczne 1648 . Jeżdżę kilka miesięcy i te wartości się nie zmieniają, cały czas to samo. Przy wymuszaniu wypalenia jest Ok ale nic się nie dzieje. Dodam że programowalem światła bimmer config bawiłem się również carly i deep obd. Czy mogłem przez przypadek wyłączyć dpf? Dodam że nie ma żadnych błędów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A masz ten DPF? Dziwne parametry sa na stale powpisywane, żeby nie probowal wypalać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mowie ze ty wycinaleś, ale auta nie masz od nowości. Zazwyczaj uszkodzony czujnik pokazuje -40 i masz kod błędu go dotyczacy, a ty nic o błedach nie napisaleś. Tak dodaje dwa do dwoch. Dziwne wskazania plus okopcona końcówka rowna sie brak DPF. Patrzyles w to okno w zesniej i bylo prawidlowo? Mogę sie oczywiscie mylic.