Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Klubowiczów

Posiadam BMW E46 330D z 2003 r 184KM i od pewnego czasu gdy uruchamiam silnik zapala mi się żółta kontrolka DDE, świeci się także podczas jazdy. Nigdy nie miałem z tym samochodem jakiś wielkich problemów jeździł bez zarzutu do grudnia 2021r kiedy to zaczął tracić moc i wchodzić na mniejsze obroty. Dodam że jest parę rzeczy do zrobienia w tym samochodzie takich jak hamulec ręczny czy turbo ale z tym normalnie się jeździło bez zarzutu. Czym może być spowodowane świecenie tej lampki skoro do tej pory nic się z nim nie działo ?

Dodam że byłem w serwisie ale to nic nie dało bo facet miał usunąć usterkę a zrobił to najprostszym sposobem (kasowanie błędu) i po przejechaniu 100 km kontrolka znowu się zaświeciła.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jakie ci te błędy skasował? Pojechaleś i zaplacileś za skasowanie i nawet nue spisaleś ich?

Zazwyczaj ta kontrolka mowi o za niskim ciśnieniu paliwa, ale bez błędów to ciężko bez szklanej kuli.

Opublikowano
To jakie ci te błędy skasował? Pojechaleś i zaplacileś za skasowanie i nawet nue spisaleś ich?

Zazwyczaj ta kontrolka mowi o za niskim ciśnieniu paliwa, ale bez błędów to ciężko bez szklanej kuli.

Podobno to pompa paliwa, ale nie określił tego dokładnie.

Czy to może być rzeczywiście od tego ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak. Jak pisalem ta kontrolka jest od za niskiego cisnienia paliwa.
Opublikowano

Witam ponownie klubowiczów

Usterka rozwiązana. Kontrolka nie świeci się po wymianie pompy podprogowej.

Koszt to ok 415zł

Dziękuje za pomoc