Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś komputer wyświetlił mi komunikat że: wypadało by wymienić klocki. Sprawdzałem i są grube że starczą na co najmniej 20 tys. km z przodu i z tyłu. Przypuszczam że to wina czujnika klocków. Może jakiś mechanik który wymieniał klocki nie wymienił czujnika i teraz się zaświecił błąd. Pytanie po której stronie są z przodu i z tyłu czujniki w E84 i czy samemu idzie je wymienić i czy po wymianie trzeba kasować kompem komunikat o klockach?
Pozdrawiam
Opublikowano

Z przodu chyba z lewej a z tyłu z prawej siedząc za kierownicą. Można skasować nawet z poziomu zegarów. Nie rób tego przed wymianą bo wyskoczy Ci błąd na czerowno.

Możesz spróbować odpiąć czujnik i dopiero skasować albo kupić nowy, wymienić i dopiero skasować. Nowy TRW kosztuje około 30zl. Tylko podobno musi być do e84 ponieważ mają dłuższy przewód i te od e90 nie pasują.

Opublikowano
Wpisz na YouTube: Kasowanie inspekcji e90. Jest pełno filmów które pokazują krok po kroku jak to zrobić
Opublikowano
To jednak nie czujniki klocków, wyświetlało na desce komunikat BRAKE i podnośnik na czerwono. Myślałem że klocki sprawdziłem i grube, no to czujniki ale też nie. Jak zaciągałem ręczny to nie wyświetlało że jest zaciągnięty tylko cały czas komunikat BRAKE i podnośnik na czerwono. Dzisiaj wszystkie komunikaty zniknęły, okazało się że żona zaciągnęła ręczny na mrozie, a wcześniej jechała po mokrym i chyba coś zgłupiało . Ręczny cały czas działał idealnie jak i hamulce. Dziś była temp na plusie i chyba coś odpuściło i alerty z deski zniknęły. :D Widocznie przy ręcznym też jest jakaś kontrolka która sygnalizuje problem z ręcznym.
Pozdrawiam