Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Musze wymienić amortyzatory pokrywy bagażnika. Czy możecie polecić jakieś w miarę dobre zamienniki ? No i nie wiem jak to technicznie zrobić. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. BMW 3 E-46 :cry:
Ignacy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stabilus.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja nie polecam Stabilusa. Oryginaly stabilus wytrzymały 15 lat. Kupiłem Stabilusa, tylko bez logo BMW nowe i po trzech latach kompletny śmiernik. Ledwo klape trzymają. Także teraz idę w taniość.

O wymianie nie ma co pisać. Stopień trudności zero. Wyciagasz stare, wkładasz nowe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W wielu bmw założyłem stabilusa, z praktycznie każdym autem mam styczność cały czas jak jest jakiś problem i wszystkie siłowniki działają bez uwag.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zarówno w poprzednim aucie, jak i w Becie fajnie sprawują mi się zamienniki z Krosno.

Do E46 touring zapodałem dwa o takim symbolu FA23185.00.

Warto przygotować też smar maszynowy lub biały na te kulki, na które wciska się siłowniki. Może tam być też trochę rudej i wtedy trzeba lekko podziałać pilnikiem włosowym.