Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś z Was próbował zastąpić żarówkę H7 Retrofitem LED w e87 (tak wiem że nie ma homologacji :lol: )?

Byłbym zdecydowany na taką wymianę, ale nie wiem czy zmieści się radiator LED który wystaje w stronę silnika, a reflektor od tyłu domyka się zaślepką.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem jakis czas NightEYE H7. Montaż bezproblemowy. Wszystko się mieści. Trzeba bardzo obniżyć światła, bo to nie soczewki, tylko zwykłe odbłysniki. Bez obniżenia bardzo oślepiają. Jak obniżysz jest ok, chociaż i tak dają mocno, więc prawodłowo ustawione, też są bardziej oślepiajace niż zwykłe. kierowcy z na przeciwka jednak nie mrugają. Samo odcięcie jest bardziej rozproszone niż przy zwykłych H7. Jak masz mocno zmatowione klosze jest jeszcze gorzej, bo światło jest bardziej rozproszone. Oczywiscie policja patrząc na klosz od razu zobaczy, że masz LED:(

Co do jazdy nocą na nich, to efekt jest bardzo fajny, do czasu, aż nie zacznie padać. W deszczu strasznie oczy mi sie meczyły. Mocno drażniacy efekt. Głownie dlatego zrezygnowalem z nich.

Na pewno na plus jest bardzo fajny kolor światła.

Opublikowano
Dzięki za opinie. Chyba w takim razie zostanę przy h7. Macie może jakaś godna polecenia żarówkę która da białe światło i będzie widoczna poprawa widoczności względem zwykłej h7?