Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam taki problem walczyłem z wypadaniem zapłonu najpierw 4 nowe cewki potem 4 nowe świecie i znowu wywaliło zapłon i teraz również wywaliło błąd wtryskiwacze na 2 cylindrze czy miał ktoś z was taka przypadłość co robić różnie ludzie doradzają aktualizacja sterownika? Wymiana wtryskiwacza tylko teraz wymiana 1/2/4? Ogólnie teraz objawia się to tak ze od 3/4/5k auto czuć ze przerywa szarpie ale brak checka. (Byłem na kompie i błędy zostały sprawdzone i usunięte) wczoraj wypadł mi zapłon po wymianie cewek i świec (cewki 2tyg temu świece 2 dni temu) zgasiłem auto odpaliłem i było dobrze dojechałem do domu po pracy wywaliło check już na stałe i błędy które pokazało to:

-usterki spalania przewód sterujący wtryskiem odłączony cylinder 2 i 4 kod150202,

-usterki spalania kilka cylindrów 140002/140004/140001

Korekty wtrysków :

1 : -0,16

2: -0,33

3: 0,10

4: 0,18

Proszę o pomoc nie wiem co robić wymienić wtrysk? Czy szukać osoby która zaktualizuje sterownik silnika bo są tez takie podpowiedzi?