Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie jestem nowym posiadaczem f10 550i xdrive . Auto kupione z USA. data na tabliczce 11-2012... właśnie przyjechało do mnie z uszkodzonym silnikiem( mechanicznie uszkodzona miska olejowa i niestety silnik stoi). I tu pojawia się problem w serwisie aukcyjnym było wyraźnie napisane, że jest to silnik z valvetronic.. a mechanik mówi co innego... Zgłupiałem. Znacie jakiś dokładny dekoder który po numerze VIN mi to sprawdzi????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Normalnie powinien być w tym katalogu

https://www.leebmann24.de/bmw-ersatzteile/view/btdetail/?series=f10&typ=fu93&og=01&hg=11&bt=11_4168

N63 z tego co wyczytałem nie posiada valvetronica

W tym katalogu znajdziesz wszystkie części po podaniu pełnego vinu pasujące do twojego samochodu, w 99% się zgadzają

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
zgłupieje już z tym samochodem:). w Opisie było że ma..... Oznaczenie na silniku N63B44A a z tego co doczytałem te z Valvetronic miały chyba końcówkę B ( czy się mylę??)
Opublikowano
a czy były wersje 408km z valvetronic? i mogło być tak że silnik z valvetronic czy bez będzie miał te same numery? na moim jest N63B44A.