Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Jechałem autem (2001 e46 316i) z kolegami gdy nagle poczułem że traci ono moc, uznałem że zgaszę silnik i odpalę go na nowo, jednak samochód odmówił posłuszeństwa. Kręcił on do 500 obrotów ale nic więcej, elektryka w środku samochodu działała ale silnik po kilku próbach nadal nie chciał normalnie pracować. Po zepchnięci go na bok ulicy uznaliśmy że spojrzymy pod maskę. Po kilku kolejnych próbach auto w ogóle przestało kręcić, niektóre rzeczy związane z elektryką działały a niektóre nie a sam samochód wydawał z siebie dźwięk tykania. Po chwili przyjechał kolejny kolega swoim e46 i zaczęliśmy ładować akumulator z jego auta. Sprawiło to iż samochód na nowo zaczął kręcić do 500 ale nadal nie chciał ruszyć nawet po kilkunastu minutach ładowania. Holowaliśmy go pod blok i tak teraz stoi. Co może być przyczyną? Akumulator? Pompa? Jakieś bezpieczniki? Z rzeczy elektrycznych które nie działały to:

-radio

-wspomaganie kierownicy

-otawieranie na kluczyk oraz klakson działały sporadycznie

Dzięki za pomoc.

Edytowane przez Granitson
Opublikowano
Warto dodać iż radio po godzinie stania pod blokiem zaczęło działać ale tylko kiedy światła były wyłączone i tylko przez 2 minuty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłącz komputer i sprawdź błędy, naładuj akumulator i sprawdź ładowanie jak uda się odpalić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.