Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Prosze o pomoc,

Co może być powodem ze lewy xenon skrętny przy uruchumieniu silnika, pozycja świateł na auto. Ucieka na maxa w lewo, prawy jest Ok. Po przełączeniu na światła mijania pokrętłem, lewy xenon swieci idealnie na wprost jak prawy. Nagrałem krótki film w garażu dla zobrazowania. W trakcie jazdy na Auto xenony skręcają, poziomując sie ale wspomniany lewy ucieka. W komp Ista+ Nie pokazuje żadnego błędu.

https://youtube.com/shorts/1QS41Wwgus8?feature=shar

Ps.

Mimo ze nikt sie nie odezwał, zagłębiłem sie w temat, nie jest to błąd modułu ani niesprawnych silniczków, Serwis BMW potwierdził ze takie działanie to normalna rzecz przy skrętnych xenonie. Kwestie bezpieczeństwa, doświetlania pobocza, po przekroczeniu 50km/h światła wracają na swoje miejsce i swieca prosta przed auto, sprawdziłem w ciemnej słabo oświetlonej ulicy. Xenon lewy poziomuje sie, opuszcza sie w dol i wychyla na maxa w lewo zeby nie oślepiać innych uczestników ruchu. Takze dla potomnych jak bedzie was nurtowało czy z lampa nic sie nie dzieje. Pzdr :)

Mozna zamknąć temat, Dziekuje