Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem w e92 lci z pompowanymi lędźwiami a dokładniej lędźwie się pompują ale już wciskając przycisk powrotny powietrze schodzi tylko z tej górnej poduszki. Doszedłem do tego, że winny jest ten sterownik do którego podłączone są wężyki. Chcę kupić go i wymienić ale na allegro wszysktkie wyglądają nieco inaczej niż mój. Czy ktoś może potwierdzić czy są zamienne? A może inne są do pompowanych boczków a inny do lędźwi i nie są one zamienne? Załączam fotki:

Mój:

c43d543e2053.jpg

Na aukcjach praktycznie wszystkie sa takie:

4cce968bec78.jpg

A tak to wygląda w komplecie:

389733e56fc7.jpg

Opublikowano

Nie są zamienne, różnią się np. innym kształtem wtyczki - ta od zaworu lędźwiowego nie będzie pasować do zaworu pompowanych boczków, i odwrotnie ( również inne piny są aktywne). Można również poznać po kolorach wężyków, jeśli są tylko przezroczyste to zawór jest od boczków, a jeśli dwa z nich są niebieski i różowy to zawór jest od lędźwi - jeśli tylko zdjęcia zaworów są razem z wężami.

Wydaje mi się może je również rozróżnić po kolorach, cały czarny będzie od lędźwi a czarno/biały od boczków.