Skocz do zawartości

Ekonomizer ma z nim problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem, że to temat odwiecznie poruszany, ale są na najróżniejsze teorie i nie wiem, co robić

Niedawno autko strzeliło w gazie i ekonomizer pokazał wtedy spalanie wysokości zamiast 0d 7 do 10 litrów na 100 teraz wskazywał 20 i więcej

PO wymianie świec kabla filtrów gazu i powietrza i czyszczeniu przepływki oraz silnika krokowego wszystko działa idealnie, ale nie ekonomizer teraz wskazuje jak jadę 30 albo 27 litrów na 100 a i chciałem dodać, że ciągle się świeci inspekcja, niemego jej skasować gaśnie po z mostkowaniu przez żarówkę złącza 7i 19 ale na jakieś 30 minut potem zapala się ponownie

Poroszę poradźcie, co mam z tym zdrobnić, bo brakuje mi koncepcji

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano
Obawiam się ża nałożyły sie dwa problemy na siebie. Strzał gazu i awaria liczników. Jedno z drugim moze nie mieć za wiele wspólnego. Miałem podobny problem z zegarami. Mimo skasowania inspekcji pojawiala sie spowrotem najdalej po 1-2 dniach. Winą są słabe akumulatorki, nie trzymają pamięci. Problem ekonomizera zwiazany był u mnie z przerywajacym prędkościomierzem i jak narazie nie naprawiłem tego, po prostu zmieniłem zegary na działające. Ale zauważyłem że po rozebraniu zepsutych i złożeniu spowrotem inspekcja działała dłuzej, ok tygodnia i predkosciomierz pokazywał cały czas, co za tym idzie i ekonomizer.