Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie przewodów powietrza I ich połączeń od dolotu w przedliftowym e39 z 1996.

Nie mogłem nigdzie znaleźć jak powinno to wyglądać poza stronami z częściami do bmw. u mnie się zgadza ułożenie tych przewodów w porównaniu do strony realoem, ale problem w tym że nie mgoe znaleźć zamienników a po wpisaniu numeru OEM w przeglądarkę wyskakują jakieś bzdury.

Drugim problemem jest nieszczelnosc dolotu, oczywiście mógłbym nakombinować tak żeby było szczelne ale chciałbym żeby było oryginalnie i trwałe. Nie wiem do końca jak interpretować to co jest na stronie realoem bo według niej nie powinno tam być żadnych uszczelek pomiędzy a u mnie w bmw są tam ewidentnie nieszczelnosci nawet gdy mocno dokrece opaski.

Kierowałem się tym zdjęciem, i tak napewno to ten schemat bo szukam częśći po numerze VIN :

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DD51-EUR-12-1995-E39-BMW-528i&diagId=13_0409

Prosiłbym o jakieś linki lub zdjęcia jak to powinno wyglądać do poszczególnych elementów począwszy od filtra powietrza kończąc na przepustnicy asc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie rozumiem problemu, kopiujesz numer, wklejasz do tego sklepu i wszystko masz:

https://czescidobmw.pl/wyniki-wyszukiwania?q=13541740931

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Okej wszystko się jednak zgadza, nie rozumiałem rysunków, są trochę nie adekwatne do tego jak to wygląda w rzeczywistości

Problem jest teraz inny - w linku który zamieściłem jest uszczelka o numerze 11 która ma uszczelniać nam obudowę filtra z przepływomierzem no i.... Uszczelka istnieje tylko na rysunku, żadnego numeru itp. W rysunku z obudowa filtra jest już pokazany oring i w takowy się zaopatrzyłem ale przepływomierz dalej nie jest szczelny i jest dosłownie luźny.

Nie wiem jak to rozwiązać bo według mnie powinna być właśnie ta uszczelka z linku który podałem a nigdzie jej nie mogę znaleźć

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz w ogóle dodatkową przepustnicę? Tu jest wersja bez:

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DD51-EUR-12-1995-E39-BMW-528i&diagId=13_0410

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Problem rozwiazany, okazalo sie że jakis geniusz wsadzil przepływomierz z m52b20 i srednice sie nie zgadzaja, zmieniłem przeplywke i teraz juz wszystko jest zlozone jak powinno być.