Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam delikatny problem z piątym biegiem. przesowajac dzwignię w bok czuje opor niedzieje sie tak za kazdym razem przewaznie przy pierwszej zmianie pózniej jakis czas jest płynnie po jakimś czasie znowu jest opór czyzby padała skrzynia
Opublikowano

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat, u mnie jest zgoła odmiennie, czuć lekki opór tak jak powinno być ale niekiedy tak jakby kompletnie nie było nic - drążek lata luźno i nie odbija do pozycji "luz". Ponadto tak jak u mojego przedmówcy czasem nie da się wybrać i wrzucić biegu bo tak jakby nie miał prowadzenia na poszczególnych biegach tylko wrzucał gdzieś obok ale nie w to korytko od biegu. Rezultat - nie da się wrzucić biegu, dopiero solidne "pomachlowanie" z dużą siłą w jedną, drugą stonę jakby odblokowuje mechanizm i biegi wchodzą OK. Nie ma reguły, raz całą drogę jest OK, raz non stop podczas jazdy jakieś problemy.

Podejrzewam mechanizm prowadzący ale nie znam się zbytnio :mad2:

pozdr.

Yaro E39 523` 98 manual