Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy BMW :)

Od lat używam w swojej "jedynce", starego iPoda z kablem "tym szerokim 30 pin" + jack aux. Wówczas na wyświetlaczu mam całą bazę utworów, a dźwięk leci przez kabel aux.

Tyle że moje 30GB pomału się zapycha (zgrywam każdą płyte audio, a je zbieram). Mam w telefonie iPhone więcej giga, ale tam już jest wejście cienkie (lighting).

Jak w podłokietniku podpinam telefon, to tylko się ładuje, nie ma połączenia z komputerem BMW. Jak to rozwiązać?

Widzę są tylko kable z szerokiem wejściem i jackiem, a jak podłączyć telefon z lighting, żeby muza leciała?

----

chyba że mogę samemu wykonać tzw "Enhanced Bluetooth "?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety nie idzie mi muza po bluetooth przez tel (może jakoś się da połączyć, skoro do rozmów działa?)

Używam starego iPoda z szerokim wejściem:

879e166b42338f0bf28a0b7a35ac

Używam dedykowanego kabla od BMW za prawie 200 zł :evil:

IMG-8093.jpg

W podłokietniku mam wejście USB + aux, i wpinam kabelz szerokim wyjściem pod iPoda.

Tyle że pomału iPoda muszę zmienić - a że mam w telefonie dużo GB, to chciałbym łączyć telefon.

Tutaj telefon ma wejście lightting:

Zlacze-Lightning-w-iPhonie.jpg

Kiedy chcę podłączyć zwykły kabel od ładowarki, typu USB - lighting, to w aucie wyświetla błąd:

IMG-8092.jpg

Myślałem, też żeby takim konwerterem podłączyć aux, ale też nic:

IMG-8061.jpg

JAK TO UGRYŹĆ, ALBO DEJ KTOŚ LINK DO PRAWIDŁOWEGO KABLA

Opublikowano
Może temat przenieść do ogólnego? Wszak na pewno w innych modelch jest ten sam problem. Ot myślę że któryś lifting wprowadził BT do muzy, a tak lipa :/