Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chłopaki,

Przed opublikowaniem tego czytałem wiele cytatów przez wiele godzin, ale tak naprawdę nie znalazłem konkretnego problemu, który pasowałby do mojego problemu f25:

Jak jechałem to nagle wyrzucają mi 3 błędy:

- Stabilizacja jazdy. Jedź umiarkowanie (w towarzystwie znaku abs i 4x4 na desce rozdzielczej)

- Awaria monitora płaskich opon (RPA)

- Hamulec postojowy dostępny tylko częściowo

Zatrzymałem i ponownie uruchomiłem samochód, wszystkie problemy zniknęły, brak usterki.

Następnego dnia na autostradzie daje mi ten sam błąd.

Zatrzymałem i ponownie uruchomiłem auto, nie ma, bez winy.

Po tym, jak zjechałem z autostrady i powoli jechałem do pobliskiego warsztatu, pomogli w diagnostyce i zastąpili go nowym tylnym czujnikiem prędkości ABS. Problem zniknął na kilka tygodni.

Wczoraj wyjąłem go na przejażdżkę po mieście i 3 ERROR Lights pojawiły się z powrotem.

Problemem może być to, co przeczytałem:

Bateria, powodująca nieprawidłowe działanie czujników i niewykrywanie ich przez komputer

Problemy z silnikiem skrzyni rozdzielczej

Jeśli ktoś mógłby rzucić mi więcej światła, byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Cześć,

Miałem ten sam problem co Ty. Okazało się, że uszkodzony został czujnik ABS z przodu po lewej stronie. Po wymianie czujnika i skasowaniu błędów do dzisiaj wszystko jest ok.