Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Krystian posiadacz e46 330ci, mam problem od jakiegoś czasu, który sie stale nasila mianowicie problem leży w moim tablecie z nawigacja, dodam ze na tablet mam faktury jest on podłączony raczej fachowo bo cena to 2.5k tablet jest z 2017roku. Problem który występuje to świerszczenie tego radia po jakims czasie użytku, swierszczy bezpośrednio radio nie mylę z głośnikami bo grają dobrze, nie mam żadnych pomysłów co to moze byc, moze ktos mial z was taki problem i chcialby cos pomoc, odpowiedzieć, pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to nie wentylator jakiś? Ciężko powiedzieć bo to nie oryginal, czy tam jest jakiś wentylator, wiec obawiam się, że bez wyjecia i rozkręcenia cieżko bedzie ustalić przyczynę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podejrzewam, że do wychłodzenia układu może działac. Załacza sie gdy sie zgrzeje, dlatego nie od samego początku buczy. To tylko domysły, bo nie wiadomo co to jest. Rozbierz i zobacz. Inaczej sie nie da.
Opublikowano
Myślę ze możesz miec rację, bo często w lato w korku słychać było zapalający sie wiatrak chlodnicy i odrazu radio zaczęło brzęczec
Opublikowano
Zakładaj dławiki ferrytowe na kolejne urządzenia, na kable zasilające. Szybko znajdziesz przyczynę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spamcop to nie kwestia zakłóceń. Gdyby to był problem dławików to zakłocenia byłyby od razu, zwiększaly sie z obrotami i kończyły z wyłaczeniem auta. Były by tylko podczas pracy silnika.
Opublikowano
To nie musi pochodzić od silnika. To byłoby zbyt banalne. Wystarczy przetwornica która ma wyschnięte kondensatory i sieje. Dławiki kosztują 10-15pln, ale to Twój wybór.
Opublikowano
Radio działa zawsze normalnie, nie scina sie i nie gaśnie brzeczenie wystepuje po jakims - blisko nieokreślonym czasie użytku, nigdy nie sprawdziłem czy będzie brzęczec bez opalania silnika, chyba czas sprawdzić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To w czym te dławiki pomogą, jak przetwornica w radiu piszczy? I tak będzie piszczeć i tak.

Wyjmij radio i zobacz jak to wygląda. Z takim radiem przez internet ciężko coś powiedzieć. To nie jest oryginal, który mają wszyscy.

Opublikowano
Lubie czytać filozoficzne wywody... Otóż zamontowanie na chwilę dlawika na zasilaniu pozwala zdiagnozować czy zakłócenie pochodzi z urządzenia czy z zewnątrz i jest przenoszone przez zasilanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też lubię czytać farmazony, ale po trzech postach trace siły i odpuszczam. Odgłosy z filmku nie pochodzą z zadnych przetwornic, wyschniętych kondensatorów itp.