Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, proszę o wsparcie. Posiadam samochód BMW F21. Doszło w mim samochodzie do mechanicznego uszkodzenia czujnika otwarcia maski. Czujnik jest zespolony z lewym zamkiem. Kupiłem na allegro nowy zamek wraz z czujnikiem, lecz po wymianie cały czas świeci się komunikat "otwarta maska". Czy ktoś może mi wyjaśnić zasadę działania tego czujnika? Widzę, że w środku ma jakieś elementy elektroniczne. Zmierzyłem go multimetrem, zawsze przewodzi prąd (w obu pozycjach, zamknięty i otwarty). Trzeba wykonać jakieś kodowanie po wymianie tego czujnika? Czy może czujnik który kupiłem jest wadliwy?
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, proszę o wsparcie. Posiadam samochód BMW F15. Doszło w mim samochodzie do mechanicznego uszkodzenia czujnika otwarcia maski. Czujnik jest zespolony z prawym zamkiem. Kupiłem na allegro nowy zamek wraz z czujnikiem, lecz po wymianie cały czas świeci się komunikat "otwarta maska". Czy ktoś może mi wyjaśnić zasadę działania tego czujnika? Widzę, że w środku ma jakieś elementy elektroniczne. Zmierzyłem go multimetrem, zawsze przewodzi prąd (w obu pozycjach, zamknięty i otwarty). Trzeba wykonać jakieś kodowanie po wymianie tego czujnika? Czy może czujnik który kupiłem jest wadliwy?