Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z jednym (co ciekawe tylko jednym) reflektorem w F20 polegający na tym, że zaczęła schodzić przeźroczysta warstwa lakieru/folii czy cokolwiek to jest. Uznałem to za mały problem bo było to niewielkie ale wczoraj podczas mycia myjką zaczęły schodzić większe płaty... co z tym zrobić ? Pewnie należałoby zedrzeć tą łuszcząca się warstwę i zrobić polerowanie - ale czy coś więcej ? Macie pomysły skąd w ogóle takie coś się wzięło ? Powtarzam - dotyczy tylko jednego reflektora.

DD8-F598-E-FC6-E-45-DD-AAC2-F24-D19-A4536-A.jpg 38-F422-C3-413-A-479-E-B59-B-03-BD9408-CD56.jpg 3-D9-B09-E9-EEBF-4-F50-AA7-A-138-B891-E4-E41.jpg

Opublikowano

ktoś, coś ?

detailerzy życzą sobie około 700 zł za polerkę i nałożenie folii/lakieru zabezpieczającego...

• 1 rok później...
Opublikowano
ktoś, coś ?

detailerzy życzą sobie około 700 zł za polerkę i nałożenie folii/lakieru zabezpieczającego...

Ładnie kasują.

Masz możliwość to wyjmij lampę, jak nie to można to zrobić na aucie. Papierem wodnym 800 zdzierasz lakier, potem 1000 i 1500 matujesz i polerujesz maszynką najlepiej pastą do plexi. Jak masz wprawę to kilka stów masz w kieszeni.

Na koniec pokrywasz klosz warstwą klaru. I gotowe.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Myślę że w warsztacie Autokolorek.pl na pewno by sobie poradzili. Co prawda lamp nie robiłem ale pracę jaką wykonali przy lakierowaniu auta mogę z czystym sumieniem polecić.
Opublikowano
Myślę że w warsztacie Autokolorek.pl na pewno by sobie poradzili. Co prawda lamp nie robiłem ale pracę jaką wykonali przy lakierowaniu auta mogę z czystym sumieniem polecić.

Poradzą sobie. Jak lakierują, szlifują, polerują to prawie jak na karoserii tylko lampę nieco z wyczuciem bo plastik.