Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Przeważnie z rana jak bmw e46 318d postoi dłużej mam taki problem ze brak mocy . Do momentu aż auto osiągnie około 2700 moze 3000 obrotów. Sporo czytałem i znalazłem post w którym pisało że rozbujać auto do 60km/h i na 4 biegu gaz w podłogę i obswrwowac ekonomizer i tak tez zrobilem . Wskazówka ni doszła do końca 20l była lekko ponad połowę coś koło 12-13 litrów. Niby przeplywomierz. Dziś podpiąłem pod komputer i nie było błędu przeplywomierA. Czy pod kompem ten błąd wyskakuje czy nie ? Cos może być przyczyną tego spadku mocy na Zimnym czy raczej przeplywka

Pod komp

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co było pod tym kompem? Jaki masz silnik? M47 czy M47N?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Silnik M47N pod kompem pojawił się błąd zaworuncisniejiq turbiny. Objawy takie jak opisałem mogą dawać zarówno uszkodzona przeplywka lub uszkodzony zawor ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co ma do tego przepływomierz? Wklej błąd odczytany w inpa albo chociaż podaj kod błędu bmw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.