Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam,

posiadam BMW e87, 2004 rok, benzyna 1.4 + gaz.

Od jakiegoś czasu zaczęły pojawiać się dwa błędy jednocześnie:

1- khdvva9g5WeeSx3oeiIDpOpw8krqiatorznCNJNkdbE-fbK5Io0S1wkObWGaZrI9OuPk60eH6Nt0pc66N8L2WvcdZ6ezc1ABoY4 oraz image013-jpg.72284

po których moc silnika zostaje zredukowana do połowy, auto dosłownie jedzie jak muł. Powiedziano mi, że to wina przepływomierza, tak więc został on wymieniony i auto śmigało bez zarzutów... całe 3 dni. Potem te same błędy, a auto jedzie jeszcze gorzej niż wcześniej, nawet przygasa. Po zgaszeniu i ponownym zapaleniu błędy znikają, ale po krótszej lub dłuższej chwili znowu się pojawiają. Czy ktoś z Was miał może podobne doświadczenie i wie, jak mogę temu zaradzić? Czy to wina jakiegoś modułu, czujnika? Czy może lepiej zainwestować w lepszej jakości przepływomierz? Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież napisał, że masz problem zodułem DSC. Jskie masz w nim błędy. Jedź do kogoś kto zajmuje się BMW to odczyta błędy ze wszystkich modułów a nie silnika.

Często w tych autach pada koronka ABS, ale z tego co wiem to moc odbiera na chwilę, jakby szarpie. Można te usterkę sprawdzić wyłączając DSC, przez przytrzymanie długo przycisku DSC, żeby go całkowicie wyłączyć.