Skocz do zawartości

Kod skóry, olej do mostów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję informacji następujących: skóra w moim BMW X6 E71 z 2010 roku ma kod LUCX - jaki to kolor? i drugie pytanie dotyczy oleju w mostach, podobno olej do przedniego mostu i tylnego jest taki sam ale już inny idzie do zewnętrznej części przekładni w której znajduję się blokada ze sprzęgłem i tam wymagany jest podobno inny olej.... Jaka Wasza wiedza jest na ten temat ?????

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor
Nikt nie jest chętny do pomocy??? Kupując BMW byłem przekonany, że na forum BMW będzie podobnie jak na forum Audi kiedy byłem jego posiadaczem...Tam chętnie pomagali....cóż za pomyłka :mad2:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

witam

Potrzebuję informacji następujących: skóra w moim BMW X6 E71 z 2010 roku ma kod LUCX - jaki to kolor?

Leder " Nevada/oyster " (LUCX)

http://pl.bmwfans.info/parts-catalog/E71/Europe/X6_35iX-N54/A/2010/search?s=LUCX

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

witam

... pytanie dotyczy oleju w mostach, podobno olej do przedniego mostu i tylnego jest taki sam ale już inny idzie do zewnętrznej części przekładni w której znajduję się blokada ze sprzęgłem i tam wymagany jest podobno inny olej.... Jaka Wasza wiedza jest na ten temat ?????

... ponizej instrukcja wymiany oleju w tylnym dyfrze BMW F85 ( zasada jest podobna ) wymagane sa dwa rodzaje oleju :D

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjgt7v7zfTyAhWJhf0HHWnuAxoQFnoECBEQAQ&url=https%3A%2F%2Ff15.bimmerpost.com%2Fforums%2Fattachment.php%3Fattachmentid%3D2199743%26d%3D1576467951&usg=AOvVaw2B1323QlAY1JZKEIsGFWAY

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Ostatnio wymieniałem olej w przednim dyfrze OEM. Hypoid Axle Oil G2 wchodzi ok. 600ml nie stety OEM jest sprzedawany tylko w bańkach 500ml koszt jednej ok. 190zł do tego kupiłem odrazu nowe korki spustowy i ten górny chyba 38zł szt. OEM. No i nie stety okazało sie że cena za przod to kosmos lecz na tył wchodzi 2.5l i oczywiscie olej z inna specyfikacja Hypoid Axle Oil G1 i koszt oleju 920zł gdzieś tam czytałem polecaja jakiś tam Renawol czy jakos tak oczywiscie cena 3x tanszy i lepszy bierz pan po co przepłacać. Zapomniałem dodać mowa o X6 E71 40D 2013r XDRIVE. Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Troszkę czekałem na odpowiedzi i zmuszony byłem sobie sam poradzić... Ale dziękuję za pomoc, lepiej późno niż wcale :)