Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam iDrive 6 - po jednej z ostatnich aktualizacji softu w ASO zniknęło mi Spotify oraz aplikacje systemowe - Kalendarz czy Notatki głosowe, plus po każdym wykonanym połączeniu często mam zwieszone połączenie - musze kliknąć w ustawieniach w połączonych telefonach pierwszą ikonkę 2x - i dopiero znowu mogę dzwonić.

Ostatnio sparowałem iPhone 12 i ... nie tylko Spotify jest widoczny, ale i normalnie można rozmawiać.

Mam teorię, że to moja wersja Androida jest problemem - mam Samsunga S8, który w 2017 był na topie, jeżeli chodzi o kompatybilność z G30 - no ale od tamtego czasu się trochę zmieniło.

Pytanie do użytkowników, którzy posiadają Androida 11 ORAZ iDrive 6 - czy u Was są podobne problemy PLUS - czy widzicie SPotify oraz aplikacje systemowe?

Dzięki !

Opublikowano

Mam Samsung S10 połączonego z F36 na ID6. Z androidem 10 (jak dobrze pamiętam) - kalendarz, notatki głosowe były dostępne. Po przejściu na androida 11 aplikacje zniknęły. Nie mam problemów z wieszaniem się połączeń. Działają dalej odczyt SMS, kontakty, zdjęcia (jeżeli w telefonie jest przypisane do osoby).

Spotify to inna bajka, podobno spotify przestał wspierać typ połączenia w nowszych wersjach aplikacji na android, dlatego zniknęło. Na Apple spotify działa dalej (sprawdzałem na telefonie żony).

Co do sprawdzenia kompatybilności polecam pobawić się tym (pokazuje różne systemy telefonów po VIN i inne po wybraniu samochodu z listy (u mnie po VIN pokazał S10 na android 9, po wybraniu z listy S10 na android 11 i niestety na android 11 nie ma kalendarza i notatek głosowych):

https://www.bmw.co.uk/en/topics/owners/bmw-connecteddrive/bluetooth-and-usb.html

Polskiej wersji tej strony nie mogłem znaleźć.

Sama radość :)