Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Czy jest ktoś w stanie wypisać mi wszystkie wersje wyposażenia audio od najsłabszego do topowego? Jakąś garść informacji już posiadam ale podejrzewam, że moja wiedza jest niepełna a informacje nie potwierdzone w 100%. Głównie interesują mnie lata E90 gdyż taki model posiadam ale może w innych wersjach jest bardzo podobnie? Widzę różnicę między podstawowym a np logic7 ale chciałbym konkretnie znać wszystkie wersje i czym się różnią.

Drugie pytanie. Obecnie posiadam głośniki średnio tonowe firmy Hertz DCX 100.3 60w 4 ohm. Nagłośnienie jak się domyślam podstawowe, najbiedniejsze. Jeden z nich mi się kończy i nie podoba mi sie, że jest zamontowany na jedną śrubę i 3 wkręty bo ma nocowanie w 4 miejscach a nie jak fabryczny w 3 więc są one inaczej rozmieszczone i tylko jeden trafia na śrubę. Dla mnie trochę druciarstwo więc chciałbym zamontować głośnik na fabryczne 3 śruby jeśli już miałbym wymieniać. I pytanie brzmi czy głośnik z logic7 lepiej zagra? Czy może są jakieś firmy, które mają dobre dedykowane głośniki do danego modelu ale też w rozsądnych pieniądzach? Czy bez wzmacniacza to nie ma najmniejszego sensu i najlepszym wyborem będzie kupno ori najtańszego głośnika? Mam zamiar wymienić obie sztuki (lewe i prawe drzwi) mimo, że pada tylko jeden. Zależy mi na jakości dźwięku ale całego logica na ten moment nie będę wrzucał ze względu na koszta. Dotychczasowe głośniki grały znośnie z racji tego, że mam też wygłuszone drzwi. Po prostu chciałbym aby nie było gorzej a jednocześnie zamontować głośniki tak jak Bóg przykazał a nie na wkręty :/