Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Mam następujący problem, jakiś czas temu po wciśnięciu pedału do końca wywalicho checka... Podpinam kompa i wyskoczyły 4 błędy

3F11 Czujnik pedału czujnika1, sygnał

4D03 Czujnik cisnienia spalin (zamówione nowe)

425D Moduł pedału jazdy, wiarygodność

41BA czujnik ciśnienia spalin. (zamówione nowe)

Stwierdziłem ze problem jest w samym pedale gazu, zamówiłem pedał podpiąłem i był spokój na jakiś miesiąc, niestety ostatnio błąd powrócił. Dodam tylko ze błąd pojawia się w momencie np lekkiego naciśnięcia pedału albo puszczenia go podczas jazdy. Na tempomacie problem nie występuje. Dzisiaj sprawdzę napięcie pedału i jego pozycje w bimmer toolu, ma ktoś informację jakie powinny być prawidłowe wartości ? ew jakieś pomysły w czym może być problem ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć,

zarejestrowałem się tutaj, aby zadać istotne dla mnie pytanie, czy jest dalszy ciąg historii naprawy opisywanej usterki. Pytam, bo mam dość analogiczny problem z błędami (w INPA 3F11 i 425D) związanych teoretycznie z awarią pedału gazu. Błędy są mocno uciążliwe, bo powodują redukcję mocy silnika o 50%, a błąd pojawia się zarówno na 15 min i znika, jak i pojawia się co 5 sek przez 15 min. Wymieniłem pedał gazu (co prawda na używany), ale błędy ciągle występują i to w sposób niesystematyczn/losowy - jedynie wydaje mi się, że przy cieplejszych temperaturach (np. latem błędów tego typu było zdecydowanie mniej), ale teraz błędy te się zintensyfikowały. Może autor posta powyżej lub ktoś kogo dotknęła ta/podobna przypadłość może naświetlić mi rozwiązanie, które ewentualnie przerabiał skutecznie u siebie?

z góry dzięki

P.S witam wszystkich forumowiczów (dobrą robotę, dla interesujących się mocniej swoimi bawarkami, robicie)