Skocz do zawartości

[E39] Problem z zapalniczką [Rozwiązany]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie,

Po pierwsze chciałbym wszystkich serdecznie przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.

Po drugie chciałbym zapytać, czy ktoś natknął sie na problem z zapalniczką w E39. (Co prawda nie palę, ale wolę jak mam pod co podłączyć np. telefon). Otóż w mojej zapalniczce nie ma zasilania. Uprzedzam, że czytałem wiele postów na tym forum o bezpiecznikach, przetłumaczyłem sobie również swoją "etykietę o bezpiecznikach" i nie znalazłem żadnego, który odpowiada za zapalniczkę bezpośrednio? Czy ktoś miał podobny problem? Wolę wiedzieć zanim zacznę pruć instalację :D

Po trzecie, jeśli ktoś potrzebuje to mogę się podzielić instrukcją do E39 w PDF po angielsku.

Pozdrawiam

Ścibór

Edytowane przez scibor
Opublikowano

Witam

Rozumiem,ze sprawdzales czy w gniezdzie jest napiecie?

Jezeli nie sprawdzales,to zacznij od tego.

Jezeli nie ma ,tozdejmij ten element w ktorym jest zamontowane i zobacz czy jest wogole podlaczoene.

U mnie wystarczylo odgiac blaszki w gniezdzie ,zeby zapalniczka zadzialala. a ja juz szukalem nowej.

pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdziłem czy jest napięcie natomiast nie sprawdziłem, czy są kable podłączone, bo nie wiem jeszcze jak się dobrać do tego draństwa od spodu, ale szukam tego właśnie.

W każdym razie dzięki za odzew :-)

Opublikowano

Okazało się, że za pierwszym razem nie znalazłem wszystkich bezpieczników, w kombi są jeszcze w kufrze i tam był do zapalniczki.

Zatem problem został rozwiązany.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
mi rowniez zalaniczka nie dziala :( w kufrze jest bezpiecznik od zapalniczka ale wyglada tak jak by bylo puste i nie da sie wlozyc bezpiecznika:( o co kaman?? :shock: