Skocz do zawartości

[E39] Problem z zapalniczką [Rozwiązany]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Po pierwsze chciałbym wszystkich serdecznie przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.

Po drugie chciałbym zapytać, czy ktoś natknął sie na problem z zapalniczką w E39. (Co prawda nie palę, ale wolę jak mam pod co podłączyć np. telefon). Otóż w mojej zapalniczce nie ma zasilania. Uprzedzam, że czytałem wiele postów na tym forum o bezpiecznikach, przetłumaczyłem sobie również swoją "etykietę o bezpiecznikach" i nie znalazłem żadnego, który odpowiada za zapalniczkę bezpośrednio? Czy ktoś miał podobny problem? Wolę wiedzieć zanim zacznę pruć instalację :D

Po trzecie, jeśli ktoś potrzebuje to mogę się podzielić instrukcją do E39 w PDF po angielsku.

Pozdrawiam

Ścibór

Edytowane przez scibor

Opublikowano

Witam

Rozumiem,ze sprawdzales czy w gniezdzie jest napiecie?

Jezeli nie sprawdzales,to zacznij od tego.

Jezeli nie ma ,tozdejmij ten element w ktorym jest zamontowane i zobacz czy jest wogole podlaczoene.

U mnie wystarczylo odgiac blaszki w gniezdzie ,zeby zapalniczka zadzialala. a ja juz szukalem nowej.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem czy jest napięcie natomiast nie sprawdziłem, czy są kable podłączone, bo nie wiem jeszcze jak się dobrać do tego draństwa od spodu, ale szukam tego właśnie.

W każdym razie dzięki za odzew :-)

Opublikowano
  • Autor

Okazało się, że za pierwszym razem nie znalazłem wszystkich bezpieczników, w kombi są jeszcze w kufrze i tam był do zapalniczki.

Zatem problem został rozwiązany.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
mi rowniez zalaniczka nie dziala :( w kufrze jest bezpiecznik od zapalniczka ale wyglada tak jak by bylo puste i nie da sie wlozyc bezpiecznika:( o co kaman?? :shock: