Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, posiadam BMW 118D (1995,00cm3) 90kW 2007r. ostatnio napotykam taki problem: podczas jazdy samochodem zaczynają mi się zapalać kontrolki na desce rozdzielczej, najczęściej jest to trakcja oraz oraz wykrzyknik, ale do tego czasami zapalają się prawie wszystkie kontrolki, wskazówki zegarów zaczynają opadać i podnosić się na zmianę, przednie wycieraczki włączają się samoczynnie. problem pojawia się i znika zaraz po wyłączeniu silnika i ponownych uruchomieniu.

nie jest to cykliczne, czasami nie ma takich przypadłości przez dłuższy czas a czasami po kilku kilometrach, nie wiem co robić, auto było u elektryka sprawdził wszystkie moduły, bezpieczniki, piny itd. przejrzał całą instalację jednak nie znalazł całkowicie przyczyny.

jeśli mogę prosić o pomoc to dajcie znać co to może się dziać, dzięki !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co ci jeszcze w aucie nie działa a powinno. Masz czujniki parkowania lub BT przez MULFA?
Opublikowano

W aucie wszystko działa, jest sprawne a przy podłączeniu go do komputera podczas takiego wariowania kontrolek wyskakuje błąd komunikacji,

wystarczy go zgasić odpalić ponownie i problem znika, do czasu...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zalany moduł od czujników cofania bardzo często takie rzeczy robi. Od niego bym zaczął, chyba że nie masz czujników cofania. Jest w bagażniku za tapicerką po stronie pasażera, pod tylną lampą. Woda przez uszczelkę lampy wpada.
  • 1 miesiąc temu...