Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taką nieodpartą ochotę wyjąc wskaźniki w E39 i wokół widzetylko ramkę z wkretami Torx.CZy odkrecenie tych Torxów wystarczy?...Czy inne wynalazki będą przeszkadzały?.Zastanawiam się też czy można zrobić samemu korekcję spalania w małym BC który jest w tych wskaxnikach .Aha może ktoś wie w jakim celu w "zegarach" jest gong?.Wywołłąem go kiedyś za pomocą testu "19" i musze powiedzieć że ma piekny dzwięk.Przydało by sie coś takiego teraz jako system np do przypominania o potrzebie włączenia świateł w ciagu dnia.Przepraszam za wielowątkowość ale chyba nie ma co zakładać nowych postów na forum i go zasmiecać.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

------------ WYJĘCIE ZEGARÓW ---------

aby wyjąć zegary musisz najpierw ściągnać dwa małe paski drewniane/alu (w zaleznosci jakie masz) te po lewej stronie i prawej przy kierownicy. Odkrecic srubki (chyba 4szt) ktore sa pod tymi drewnianymi zaslepkami, a potem te 3 imbusy u gory(nie torxy). Wychodzi Ci wtedy ta czarna zaslepka w ktorej jest wlacznik od swiatel. wyciągasz ją, odpinasz kabelki (oczywiscie wszystko przy wyjetym kluczyku ze stacyjki) i zegary juz sa przed Tobą, potem tylko je wyciągnąć (kierownice opusc max w dół i do siebie wyciągnij), nie trzeba jej okrecac. Musisz jeszcze od zegarow z tyłu sobie wszystko poodpinac.

przerabiałem to ostatnio jak wkładałem ramki aluminiowe na zegary.

----------GONG W ZEGARACH------------

gong u mnie uruchamia się jesli komp wyswietli komunikat np. włączone światła, przepalona zarowka, otwarte drzwi itp

a i jeszcze jak załącze ręczny podczas jazdy ;)

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

oK .BArdzo dziekuję za poradę.Oczywiście nie doczekałem się odpowiedzi i ułamałem sobie uszy :-)) od tej ramki ,które są pod drewienkami po obu stronach kierownicy.Nie zgodzę się że to sa "imbusy" bo u mnie są torxy o rozmiarze T8 ,dwa w ramce i dwa w zegarach.Musiałem zamówić nową ramkę w serwsie a kosztuje ona 70 zł brutto .W "internecie" sprzedają takie ramki używane po 150 lub nawet 300 zł . Nie bedę tego komentować bo aż sie denerwuje jak o tym pomyslę. U mni e GONG odezwał się ostatnio (wczoraj) po raz pierwszy jak temp spadła do zera stopni celc.U Ciebie jest inaczej ,co oznacza że da sie zaprogramować kiedy ma się włączać a kiedy nie.Tylko jak lub kto to potrafi zrobić?

JAk ktoś coś wie to bardzo proszę o informację.

Opublikowano

Kupowałem w BMW ASO "FUS" w Warszawie.Czekałem 4 dni na ramkę.Oczywiście ramka jest bez przełaczników ale te się normalnie przekłada bo tak ma byc. Aha podam Ci zaraz nr tej części który trzeb apodać przy zamawianiu : 51458159735

Dotyczy ramki zegarów do E39 w kolorze czarnym.