Skocz do zawartości

Problem z nawiewem ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Robi sie powoli zimno a ja zauwazylem ze mam problem z nawiewem. Na srodku jest pokretło do chwilowej zminay ciepło/zimno. Oczywiscie dzialal mi to pokretlo ale niestety zle ..... jak po lewej stronie leci cieple to po prawej zimne :roll: A jak to pokretlo przekrece na dol, czy do gory, zalezy jak bylo ustawione, to wszystko sie zamienia czyli po lewej zimne a po prawej cieple :roll: Nie moze byc tak ze po jednej stronie osoba bedzie marzneła .... :duh:

Pomocy ! Czy to jakies uszkodzenie mechaniczne (moze ta klapka od pokretla jest zepsuta ) czy to wogole mechanicznie nie dziala ?

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano

Aaa ... moziwe. Tyle zebyśmy sie dobrze zrozumieli .....

Powiedzmy jak nastawie temp na maxa, a srodkowe pokretlo pomiedzy gornymi nawiewami, ktorym nastawia sie czy ma leciec zimne czy cieple powietrze, nastawione jest na ciepłe .... to po stronie kierowcy leci z nawiewow normalnie cieple ale u posazera juz zimne. A jak nastawie tym pokretlem na zimne to u mnie leci zimne a u pasazera cieple.

Opublikowano
Tak chodzi o to pokretlo na srodku miedzy kratkami. A cieple leci przykladowo z kratki zaraz ne lewo od pokretla i z tej znajdujacej sie juz przy szybie... zyli tak jakby cale kanały prawo/lewo sa pomieszane. Dzieki za podpowiedz :cool2: A gdzie mam szukac tych zaworów ? Pod maską ?