Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nie mam już pomysłów co może być nie tak z moją Bmw. Silnik po remoncie kapitalnym, turbina po regeneracji, DPF, EGR, kolektor ssący wyczyszczone, nowa odma, świece żarowe. Mechanik który to wszystko wymieniał rozkłada ręce, nie ma błędów w komputerze a auto nie ma mocy, przed wymianą osprzętu miał moc. Zdiagnozował zapchany DPF wywaliłem i dalej bez żadnej różnicy a zaczął jeszcze kopcić po dłuższym postoju przy odpaleniu, więc będę DPFa wstawiał zpowrotem, byłem na hamowni auto ma 181km i 440nm a powinien mieć 245km. Już nie mam pomysłów co jeszcze można zrobić, po za silnikiem włożyłem pod maskę 11000zł. a auto nie chodzi tak jak powinno. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jedź do warsztatu który wie jak diagnozować, a nie zajmuje się wymienianiem po kolei...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Cześć mam dokladnie taki sam problem

Dzisij na hamowni wyszedl mi podobny wynik, proponują mi wywalenie ekologi, a jezeli to nie da efektu to turbo i wtryski do regeneracji. Bledow brak.

Co bylo u Ciebie ?jeżeli rozwoazałeś problem

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wtryskiwacze czyściłeś/regenerowałeś? Sterownik od turbo był w porządku czy w ogóle tam nie zaglądał? Jeśli jesteś z mazowsza to daj znać i zmienimy może twojego mechanika? :)
  • 4 tygodnie później...