Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z połączeniem się z BMW E60, po wybraniu F1 -> F3 -> E60 -> CAS / LMA wyskakuje błąd:

FA-Fehler

COAPI-2000: Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei BIP-0001: Zu langer Job-Parameter oder String-Register-Zugriff CAS

COAPI-2000: Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei FA-READ

COAPI-2000: Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei FA-READ: A_E65CAS

Program na pewno jest dobrze zainstalowany, bo już trochę bmek było z którymi się laczylem, tylko z ta taki problem. Ista i INPA beż problemu się łączy. Jakiś pomysł?

Edytowane przez 2RET
Opublikowano
Juz sobie z tym poradziłem. Faktycznie trzeba było od nowa wyposażenie dokodowac. Byłby ktoś w stanie stworzyć mi ssd z vinu? Ja zakodowałem, ale nie jestem pewien czy to wszystko już, bo dalej nie działa sterowanie temperatura w klimatronicu i nie graja glosniki basowe (nagłośnienie hifi)
Opublikowano

Juz sobie poradziłem z kodowanie fa/vo. Jakby ktoś miał kiedyś taki problem to z innego forum:

So, in the FA editing bit, put E84_ as the model, and fill the other column with your options codes

#0905 - time criterion

&LHSW - interior trim

%0475 - paint code

*UF92 - model type (chars 4-8 of the VIN)

$1CA - OPTIONS CODES...

$249

$2MH

$302

$321

etc, finishing with the battery type as -A090 for AGM, 90 Ah for example

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Potrzebuję pomocy odnośnie błędu FA fehler.

Wykasowało mi całe wyposażenie z FA , na wskutek tego

Nie mogę obsługiwać NCS.

Czy mógłby ktoś mi powiedzieć dokładnie opisać w jaki sposób mam na nowo wpisać kody wyposażenia by baza danych FA się zgadzała???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam taki sam błąd

FA-Fehler

COAPI-2000: Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei BIP-0001: Zu langer Job-Parameter oder String-Register-Zugriff CAS

COAPI-2000: Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei FA-READ

COAPI-2000: Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei FA-READ: A_E65CAS

Co teraz należy zrobić? Proszę o pomoc również odplatnie.