Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wszystkim. Swoją przygodę z BMW zacząłem jakieś 10 lat temu od modelu e34 525tds potem było e36 328i następnie e39 m54b30 i na koniec e60 m54b25 które sprzedałem dwa lata temu i przesiadłem się na inną markę. Teraz mam zamiar wrócić do BMW konkretnie chodzi mi o F10/11 z początku produkcji,czyli roczniki w 2009/2012 z silnikiem benzynowym. I teraz nie wiem na który silnik postawić...N20 czy N53 z tego co widziałem to będę to modele 520i oraz 528i. Który z tych silników będzie bezpieczniejszy? I jeszcze jedno pytanie odnośnie wyświetlacza nawigacji oraz panelu klimy, w e60 była mała navi i duża, podobnie było z panelem klimy. Czy w f10 jest podobnie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obydwa silniki mają swoje bolączki, N53 to 6 cylindrów i kultura pracy będzie lepsza, poszukaj na forum w różnych działach bo dość sporo było napisane na ich temat:

Wyświetlacz masz również mały i duży, z navi lub bez. Panel klimy jest jeden ale klima może być 2 strefowa lub 4 strefowa (panel sterowania również dla pasażerów z tyłu)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, oba to R6 i 3.0 ale 523i jest chyba najsłabszym silnikiem ze wszystkich, no porównywalnym z 2.0 d