Skocz do zawartości

E39 535i NV instalacja zegara czujnika temperatury oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie napiszę, że próbowałem znaleźć podobny temat w szukajce i mi się niestety nie udało.

Chciałbym zainstalować zegar - czujnik temperatury oleju by po prostu móc na bieżąco widzieć co tam się dzieje, by wiedzieć kiedy mogę zwyczajnie zacząć jeździć na wyższych obrotach itd. Kwestia wyglądu samego zegara jest drugorzędna, ma pokazywać temperaturę i tyle, w zasadzie moje pytanie jest bardziej co do samego montażu, czyli co i jak, są tam jakieś specjalne miejsca gdzie można owy czujnik wkręcić czy trzeba coś wiercic? Nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda. Owy czujnik chciałbym zainstalować do E39 M62B35 (3.5 v8) bez vanosów, 97r w manualu.

W zasadzie drugim pytaniem jest czy oprócz czujnika temperatury oleju opłaca się instalować jakieś dodatkowe zegary, po prostu nie planuję sprzedawać tego samochodu przez bardzo wiele lat, jeśli owe zegary są w stanie pomóc w uniknięciu jakiejś awarii to myślę, że bardzo opłaca się owa inwestycja.

Będę wdzięczny za każdą formę pomocy. :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety widać brak jakichkolwiek odpowiedzi :(

W międzyczasie jeszcze pomyślałem nad dodaniem zegaru ciśnienia oleju, może w tym kierunku ktoś coś wie?

Opublikowano
Nie oczekuj odpowiedzi w tym temacie od zwykłych użytkowników a jedynie czekaj aż odezwie się jakiś fachura co to przerabiał.