Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema, ciagle mam problem z klapa hydrauliczna. Moduł sprawdzony, pompka działa a dalej sie nie podnosi. Poczytałem , że moze to być czujnik otwarcia klapy bo mam błąd(A2B3) , orietuje sie ktos czy mozna go gdzies oddzielne kupic lub moze ktos go sprzedaje oddzielnie lub jak go sprawdzic czy działa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=298276

Może uszkodzona wiązką.

Czujnik jest na siłowniku, zdejmij obudowę i sprawdz przejście na kablach. Wtyczka X11587 jest po lewej str. pod obudowa osłony słupka D a nie jak na zdjęciach w kole zapasowym i idzie do modułu

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
gdy odłączyłem wtyczke od tego czujnika to wgl żadnej reakcji a tak jak manualnie otworze klape to jak naciskam przycisk to sie rusza po 2cm wiec chyba on jakos działa, a do tej wiazki da sie przez glosnik dostac zeby sprawdzic chociaz czy jest cała?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ostatnio sprzedawałem wiazke klapy hydraulicznej i jedyne połączenie było na dole pod lewym słupkiem d.

Najszybciej dojdziesz do modułu i sprawdź przejście.

Moze tylko jeden kabel się przerwał albo ma styk z masa i swiruje

Screenshot_20210508_101337.jpg

Screenshot_20210508_101156.jpg

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!