Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam e88 a więc ta mała klapa bagażnika. Chciałem zamontować takie amortyzatory które przy wciśnięciu przycisku otwarcia klapy by podnosiły tą klapę. Czytałem tutaj temat ale on dotyczył e87 a więc bagażnik dużo cięższy.....Jakiej siły amortyzatory zamontować? Lub ktoś ma i się podzieli
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprężyny dokładają w e87 . Poszukaj na alle bo tego pełno . Jakieś słabsze wybierz bo tak to pierwszego dnia ci zęby wybije .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale musisz kupić mocniejszą niż masz. Oryginał to 41627166758, czyli takie parametry od FEBI

Długość [mm]: 363

Średnica obudowy [mm]: 18

Średnica korbowodu [mm]: 8

Siła wyrzutu [N]: 260

Suw [mm]: 106,5

Szukasz czegoś podobnego. Tylko z siłą pewnie jakieś 300N.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też nie wiem. Musi być więcej, żeby unieść klapę, ale o ile to napiszesz jak przetestujesz. Sprężyny też musisz dokupić.
Opublikowano

Kiedyś zacząłem "trochę zgłębiać" temat i w przypadku E88/E82 nie znalazłem rozwiązania na automatyczne podnoszenie klapy.

Siłownik tej klapy jest dosyć specyficzny. Ma bardzo krótki skok i w pozycji złożonej składa się całkowicie

Odpadają więc wszystkie opcje ze sprężynką bo przy standardowym siłowniku nie ma na nią miejsca

Trzeba by mieć jakiś Custom siłownik o tej samej geometrii ale z miejscem na sprężynkę. Ja nie znalazłem takiego.

Jak to ogarniecie to podzielcie się rozwiązaniem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie czytałem, że w oryginały da rade wepchnąć te spreżyny wyrzucajace, ale nie podniosą klapy. Znowu zamienniki mocniejsze są dłuższe i nie da się w nie wepchnąć sprężyn. Gdzieś na forum UK, ktoś szukal jak to wykonać w E88.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdrowy seryjny siłownik tak od połowy w górę przeważnie podnosi sam klapę . Tylko wstępnie nie daje rady . Może same sprężynki wystarczą na początkowy wyrzut .