Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Dawno mnie na tym forum nie było, ale może się tutaj prędzej czegoś dowiem niż na grupie na fb. Posiadam BMW e65 730i 2003r. W dniu wczorajszym połączyłem się z samochodem poprzez kabel zakupiony w firmie Bimmerpark z użyciem programu diagnostycznego ISTA D (robiłem wcześniej to wielokrotnie). W momencie łączenia się z samochodem, zadziałał system AIRBAG... wystrzeliła poduszka kierowcy, napinacz pasa, oraz klema pirotechniczna... czy ktoś słyszał o takiej sytuacji? Samochód uruchomiłem, ale po tej awarii mam prawdopodobnie uszkodzony licznik oraz układ servotronic, bo nie działa w ogole wspomaganie i w idrive wyświetla się błąd? Czy przepięcie w instalacji samochodu mogło spowodować zadziałanie systemu w ten sposób. Rozumiem że to teraz takie gdybanie, ale mam teraz ogromnego stresa co dalej z tym samochodem...