Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w ww aucie wystąpiła usterka a mianowicie zegary żyją własnym życiem. Od czasu do czasu a teraz coraz częściej podczas jazdy licznik gaśnie za chwile się zapalają wszystkie kontrolki, obrotomierz i prędkościomierz opadają i się podnoszą. Ktoś miał taki przypadek w 2016 ale post został bez odpowiedzi. Podpowie ktoś coś.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co ci nie działa jeszcze w aucie? Masz czujniki parkowania? Podłączałeś pod coś do diagnozy BNW?
Opublikowano
Czujniki parkowania obecnie nie działają bo nie działa radio. Diagnostykę oczywiście wykonałem, błedów jest mnóstwo w każdym sterowniku. Wygląda mi to na zaniki napięcia dlatego generuje tyle błędów lecz co najważniejsze silnik nie gaśnie, oraz skrzynia automatyczna działa poprawnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czesty problem z licznikiem powoduje zalany moduł PDC, znajdujący się w bagażniku za tapicerką po stronie pasażera. Woda dostaje się przez tylná lampę. Sam akumulator też różne dziwne rzeczy może robić.
Opublikowano
Czesty problem z licznikiem powoduje zalany moduł PDC, znajdujący się w bagażniku za tapicerką po stronie pasażera.

I to jest strzał w 10. Szkoda tylko że odczytałem wiadomość po naprawieniu auta :D ale dzięki za pomoc.